Ze werd geboren en gedoopt op 26 juni 1712 te Thulin (PR, film 456, p. 84). Peetouders waren Pierre Joseph Amand en Catherine Dorothee Denis, van de parochie St Amand (Onder welke gemeente ressorteert deze parochie?). Deze peter is waarschijnlijk de vader van Alexis, die dan geboren is rond 1660. Het is waarschijnlijk dezelfde peter als die van Pierre Joseph in 1699, zoon van Jean François en Anne Cantineau.

Ze overleed op 18 januari 1760 te Thulin op 47 jarige leeftijd (PR, film 456, p. 84) en werd er op dezelfde dag begraven. Er staat dat ze ongeveer 50 jaar was.

Ze huwde op 25 jarige leeftijd op 17 februari 1738 te Thulin met François DUBUS. Hij was er 29. Getuigen waren Ignace Populaire en Ignace Joseph Sigar, fils de censier, beiden uit Thulin. Ze kregen 7 kinderen.

Catherine Joseph was meter van Marie Michelle Josephe Le Blou (° 30 juni 1732). We weten ook dat ze niet kan schrijven.

De naam DUBUS komt in Thulin ook regelmatig terug, ook in verband met Amand trouwens. Zie hiervoor op geneanet, onder meer de stamboom van Frédéric Quévy (fquevy).

NO COMMENTS
Post a comment