Geboren en gedoopt op 19 oktober 1713 te Thulin (PR, film 456, p. 86). Peetouders waren: Jacques Tilliot, zoon van Jean Tilliot en Marie Agnesse Tilliot, zus van de peter. Deze Jacques Tilliot is ook peter van een dochter van Marie Catherine Amand in 1716. Misschien weer een aanduiding dat Marie Catherine en Alexis zus en broer zijn.
Jacques Joseph is overleden vóór november 1716 want dan wordt er weer een kind met die naam geboren.

Over de familie Tilliot geef ik hier nog wat meer informatie.

Jean AMAND en Jean TILLIOT waren beiden censier. Ik denk dat hij zeker 5 kinderen had: Jacques, Marie Agnes, Thérèse Joseph, Anne Marie en Marie Catherine, die dan van dezelfde generatie zijn als Alexis Amand.

Het grafschrift van Jean TILLIOT staat in het boek over “Thulin, sa géographie…” op p. 319:
Icy reposent les corps de Jean Tilliot, en son temps, censier de Thulin, décédé le … de septembre 1721, âgé de 80 ans et de Agnès Robette, son épouse, décédée le … Sa première épouse, Anne Gertrude Boulenger est décédée le 23 avril 1697.

Hij wordt ook vermeld op p. 205 bij verwerving van grond: …Jean Tilliot manant du dit Thulin acquérant pour lui et Anne Boulenger sa femme …

NO COMMENTS
Post a comment