Geboren en gedoopt op 11 december 1714 te Thulin. Peetouders waren Pierre Cantineau, die heeft gete­kend en een zekere Vilain, die niet kan schrijven, beiden zijn van Thulin. Hij overleed op 27 februari 1750 te Thulin op 35‑jarige leeftijd. Volgens deze akte is hij begra­ven op 26 februari 1­750… eerst begraven en dan gestorven! Dit is niet de enige fout, want “30 jaar” kl­opt ook niet helemaal. Verder staat er iets bij van “niet ge­trouwd” en dit kan wel kloppen.

Hij was waarschijnlijk peter van Philomène Joseph Lievain, geboren in Thulin op 15 ? 1747, dochter van Jean Charles, maréchal (hoefsmid) en Marie Michelle Bosquet. Meter was Florence Ignace Joseph Honore.

Was hij, fils de chaufour­nier, (de jonge) peter van François Philippe Joseph Boulenger, geboren op 12 maart 1738 tussen 15 en 16 uur, zoon van Jac­ques Antoine Joseph, cordonnier, van de parochie St Brieu in Tournai en Marie Michelle Capelle, van Thulin? Meter was Marie Françoise Patte, fille de censier, ook van Thulin.

Tussen de families Amand en Boulenger bestaan er nogal wat banden en daarom noteer ik ook nog volgende akten:

– op 26 augustus 1740 is er nog een geboorte in het gezin Boulenger-Capelle: Jean Joseph, gebo­ren om 3 uur. Peter is dan grootvader Antoine Boulenger, meter Catherine Joseph de St Ghislain, beiden uit Thulin. 

Antoine Boulenger was gehuwd met Marie Anne Neussez zoals blijkt uit de twee volgende geboorteakten:     

‑ op 16 november 1715 de geboorte van Jean Pierre Boulenger.  Peter was Jean Pierre Populaire, meter Marie Anne Tilliot de Condé de la paroisse de St Wanon ;

‑ op 9 september 1718 de geboorte van Charles Joseph Boulenger.  Peter is nu Char­les Prevot, meter Ca­therine Crognez, beiden uit Thulin.

NO COMMENTS
Post a comment