Inderdaad. Er is een hele afstamming in Frankrijk. Ze heten daar wel Brackers de Hugo of Brackers d’Hugo. Hier de uitleg:

In de stamboom op deze site vinden jullie Barbara Crijns (alias Hugo) al op de eerste pagina. Ze was een dochter van Antoon Crijns en Barbara Hugo.
Barbara was getrouwd met Jacob Van de Waerd en kreeg daarmee 4 zonen. In een ander bericht heb ik in wat onafgewerkte vorm het parenteel van deze Jacob gepubliceerd.
Na de dood van Van de Waerd rond 1728, trouwde ze op 17 augustus 1729 in Beek met onze voorvader Willem Braekers, waarmee ze nog 2 dochters en 2 zonen kreeg.
Deze 4 kinderen staan al in de stamboom op deze site.
Wij stammen allen af van Bartholomeus Gerardus (°1736) gehuwd met Maria Agnes Janssen.

Wat ik nu ontdekt heb, is dat zijn jongste broer Willem Frans Braekers (°1738) in 1776 gehuwd is met Marie Thérèse Charlotte d’Imolin in Soultz (departement van de Haut Rhin in Frankrijk) waarmee hij 12 kinderen kreeg. Vier zijn vroeg gestorven maar de anderen zijn allemaal in Frankrijk blijven wonen onder de naam van Brackers d’Hugo.

Eens zal ik daar de nazaten van contacteren maar ik heb toch al heel wat gegevens gevonden van deze voorname familie. Later meer…

NO COMMENTS
Post a comment